One Health Day 2017: Ruoka – tietoa vai uskomuksia

One Health Day -yleisöseminaarissa Helsingissä 2.–3.11.2017 tarkastellaan ruokaa ja terveyttä ihmisten, muiden eläinten ja ympäristön näkökulmasta.

Miten ruokaa koskevat valinnat vaikuttavat terveyteen?

Miten hyödyntämämme eläimet ja ympäristö voivat?

Riittääkö ruoka muuttuvassa maailmassa?

Mikä on ruoan hinta?

Miksi ihmiset uskovat, mitä uskovat?

Vietämme 2.–3.11.2017 Helsingissä maailmanlaajuista yhteisen terveyden päivää (One Health Day), ja järjestämme poikkitieteellisen tapahtuman, jossa haastetaan ruokaan ja terveyteen liittyviä uskomuksia. Yleisöluennoilla ja työpajoissa tarkastellaan ruokaa ja ruoantuotantoa ihmisten, muiden eläinten ja ympäristön näkökulmasta. Lähtökohtana ovat yhteisen terveyden teemat kuten eettisyys, turvallisuus, terveellisyys, ympäristöystävällisyys, talous ja politiikka.

Yleisöluennoille ovat tervetulleita kaikki ruoasta ja terveydestä kiinnostuneet. Luennoille voi osallistua molempina tai vain toisena päivänä. Tilan rajallisuuden vuoksi tapahtumaan täytyy ilmoittautua ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemaan meitä kaikkia koskettavasta aiheesta!

Tapahtuman työpajat on suunnattu aihealueiden ammattilaisille. Niissä tarkastellaan minkälaiseen tietoon on helppo uskoa ja pohditaan tutkitun tiedon vaikuttavuutta ruokaa koskevassa päätöksenteossa. Työpajat ovat oiva tilaisuus vaihtaa ajatuksia ruokaa ja terveyttä eri näkökulmista tuntevien asiantuntijoiden kanssa. Myös työpajoihin on tilan rajallisuuden vuoksi ilmoittauduttava. Työpajoihin ilmoittauduttaessa etusijalla ovat osallistujat, jotka pystyvät osallistumaan sekä aamun että iltapäivän työskentelyyn. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä huomioiden monipuolinen edustus eri sidosryhmistä. Tule mukaan verkostoitumaan ja tekemään ruokatiedosta vaikuttavaa!

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Helsingin yliopiston Ympäristö-, elintarvike-, ja biotieteellinen tutkijakoulu. Muut kumppanit ovat Professoriliitto, Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry, Elintarviketeollisuusliitto, Ruokatieto Yhdistys ry, Yhdistyneet Medix Laboratoriot Oy ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta.

Torstai- ja perjantai-iltojen 2.–3.11. klo 17–20 yleisöluentojen aikataulu. Yleisöluennot ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Perjantain 3.11. klo 9–16 työpajojen ohjelma.

Ryhmätöissä annetaan tilaa elävälle keskustelulle, joten aikataulutus on suuntaa antava. Työpajat on suunnattu ruoan ja yhteisen terveyden piirissä työskenteleville ammattilaisille ja asiantuntijoille. Työpajoihin ei ole osallistumismaksua.

Yleisöluennot to ja pe 2.–3.11. pidetään Helsingin yliopiston luentosaleissa:

  • torstaina Porthanian salissa IV (Suomen Laki -sali, Yliopistonkatu 3)
  • perjantaina Viikin kirjastolla salissa 235 (Infokeskus Korona, Viikinkaari 11).

Työpajat pe 3.11. järjestetään Helsingissä Viikki Think Companyn tiloissa (Latokartanonkaari 3).

Voit esittää kysymyksiä ja keskusteluaiheita yleisöluentojen aikana 2.–3.11. Flingassa ja osallistua keskusteluun somessa #OHruoka